BREAKING NEWS!

Vi är glada att vara en del av den nystartade touren Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR som ska kora Sveriges mest kompletta traillöpare över året. I touren ingår 15 deltävlingar runt om i Sverige från mars till november där Bocksten TrailRun är en av deltävlingarna. Bara att tagga o dela så ses vi i verkligheten.
#bockstentrailrun Bocksten TrailRun

Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR – korar Sveriges bästa traillöpare 2019.

Med 15 deltävlingar runt om i landet ska Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR kora Sveriges mest kompletta traillöpare över året.
Vi på Trailrunning Sweden har dragit igång touren för att stärka utvecklingen av svensk traillöpning och lyfta fram de talangfulla och konditionsstarka atleter som satsar seriöst på sporten. Slutsegrarna är mycket värdiga titeln Sveriges mest kompletta traillöpare.
Touren sträcker sig över åtta månader, täcker distanser från 10 till 80 kilometer och utspelar sig på allt från fjälltoppar till sandstränder. Första deltävlingen i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR är Åhus TrailRun som avgörs den 2 mars. Finalen avgörs vid Kullamannen i Mölle den 2 november.
Titelsponsorn Trailrunning Sweden Store är den nystartade webbutiken som Pölder Sport driver i samarbete med oss. Det känns kanon att tillsammans med en stark partner få möjligheten att sprida och utveckla svensk traillöpning.
Vid varje deltävling ges poäng i fallande skala till de 30 bästa löparna i dam- respektive herrklassen. I totalen räknas de 4 bästa resultaten samt finalen, som är obligatorisk att räkna med. De 10 bästa löparna i den totala sammanställningen inför finalen, bjuds in och deltar kostnadsfritt i finaltävlingen. Observera att en deltävling kan erbjuda flera olika distanser, men att det finns en särskild angiven distans som räknas i Trailrunning Sweden Store TRAILTOUR.
Läs mer på www.trailrunningsweden.se


Vi kan glatt meddela att ITRA o UTMB har tilldelat oss 2 p för vår Ultra 46 km och 1 p för vår 23 km bana!!

Det innebär att ett genomfört lopp är meriterande för att anmäla sig till andra lopp inom UTMB och för att få rankingpoäng i ITRA.

I juni 2013 bildades ITRA, med syftet att vara en samlad röst för trail löpning världen över genom att sammanföra arrangörer, löpare och organisationer med intressen i trail löpning.

En del i organisationens arbete blev dessutom att certifiera och bedöma arrangemangen utifrån specifika kriterier.

Här hittar du mer information om beräkningen och poängen för vårt lopp, Bocksten TrailRun.

Länk till ITRAs hemsida, där det går att läsa mer om organisationerna.

http://www.i-tra.org/

www.utmbmontblanc.com


Får vi stolt lov att presentera vår nya samarbetspartner inför sommarens event!! Varberg Beerworks med sin berömda IPA, Papa Keno, kommer att servera våra löpare en färsk öl efter målgång! TrailRunning and Beer is a nice marriage!

BREAKING NEWS!

Bocksten TrailRun kommer att arrangeras 29/6 2019 med TC vid Öströö Fårfarm. Njut av stigarna Bockstensmannen vandrade en gång i tiden, Sveriges största fårfarm, magiska bokskogar och glittrande sjöar. Vi erbjuder 5 km, 12 km, 23 km och Ultra 46 km! Då vi vill kunna erbjuda ett evenemang av högsta klass har vi begränsat antal startplatser till 1000. Välkomna till Bockstensmannens rike i Åkulla Bokskogar 29 juni! Anmälan är öppen!!WP_20160522_11_24_36_Pro 1jpg


Vi känner en enorm euforisk glädje över all den fantastiska energi ni stigälskare skänker oss i organisationenDenna dag i verkligheten kommer vi aldrig glömma! Vi vill rikta ett varmt o hjärtligt tack till alla ni som gör detta möjligt! Öströö fårfarm, familjer, vänner, partners och alla NI 750 fantastiska löpare har idag levererat något utöver det vanliga! Vi vet att Bockstensmannen ler i sin mosse men nu får stigarna vila ett tag. We Will Be Back!

IMG_1112JPG